marți, 15 noiembrie 2016

Street Photographer Tracks Down People He Captured 30+ Years Ago To Recreate Their Photos


  In 1970, 80' si 90' fotograful Chris Porsz a petrecut ore intregi prin  Peterbouroug , fotografiind sute de persoane. Acum la aproape 40 de ani de la acele poze, Chris a cautat aceeasi oameni pentru a reface aceleasi poze de acum aproape 40 ani.
  A facut pozele in aceleasi locatii, cu diferite caractere de la politisti, pana la punk-eri, frati sau cupluri. El a adunat toate pozele și le-a pus într-o carte intitulată "Reuniunile", cu texte de scriitorul Jo Riley care spune poveștile oamenilor din poze. Aruncati o privire la unele dintre fotografiile sale de mai jos:

 

1. DOG AND TINA(1985-2015) 

 •  Tina Tarr si partenerul ei  Dog au fost fotografiati în apropierea Catedralei din Peterborough, când Tina avea doar 18 ani. Cuplul a părăsit orașul în 1990 și a plecat în deplasare. Nu mai sunt împreună. Tina trăiește acum în Dorset si lucreaza intr-un atelier de testuturi. Dog se ocupa de acoperisuri si de grădinărit și trăiește în Sud-Vest Țara Galilor. "Îmi amintesc fotografia , a fost un moment genial. Am avut diferite stiluri de păr punk pentru câțiva ani buni", a spus Tina. Dog a adăugat: "Au fost vremuri bune, aveam încă păr pe atunci"


 • 2. Sarutul din Gara(1980-2009)
  •    Tony Wilmot si-a luat cu greu la revedere de la prietena lui Sally la Peterborough Gara în 1980 dar un an mai târziu, s-au căsătorit. Tony avea  22 de ani și lucra în Essex ca profesor, iar Sally de 21 avea sediul în Stafford ca ofițer de administrație locală. Cu această ocazie, s-au întâlnit în Peterborough și nu stiau ca au fost fotografiati. Fotografia a apărut peste 30 de ani mai târziu, într-un ziar local Peterborough Evening Telegraph și a fost văzuta de tatăl lui Tony. Cei doi sunt inca impreuna, sunt directori si locuiesc in  Lichfield Staffordshire, au doi copii Tom si Jenny.

  3. Cinci baieti alergand
  • Andy,  este casatorit de 21 de ani si are o fetita. Andy  a intrat în armată, după părăsirea școlii și a condus camioane. Richard este acum electrician în Peterborough,este căsătorit si are doi băieți. El a spus: "Au existat aproximativ 70 în anul nostru școlar și am fost cu toții foarte apropiați. Erau vremuri frumoase.Tony James lucrează ca  tăietor de piatră și are doi copii; Aaron lucrează la Ikea, este căsătorit si are trei băieți. Devinder s-a mutat la Yorkshire în 1986 și este căsătorit,are doi băieți și lucreaza pentru Asociația Locuinței. Au planuit o reuniune a scolii, si planuiesc sa tina legatura. 

  4.Punker roz(1985-2016)
  •  Punk-erul Badger Farcue isi aminteste ca a castigat  Competition Pizza în Cathedral Square. Concursul a fost organizat de Stefan Malajny, care a condus restaurantul de pizza Papa Luigi. Ștefan a spus: "Îmi amintesc ca Badger a reușit să mănânce pizza lui în aproximativ două minute, ceea ce a fost foarte rapid." Badger avea 20 de ani in momentul concursului  și lucra ca muncitor,  in construirea de ziduri de piatră uscată. El a spus: "Prietenii mei m-au încurajat să intru in concurs și a trebuit să încerc  să mănânc  pizza  cât mai repede posibil. Am câștigat și am primit o rundă de aplauze și am aparut pe pagina  ziarului local ". Badger, care are cinci copii, s-a mutat la Somerset, în 1991.
    
   5. Surorile (1980-2013)
  •  De la stânga la dreapta, Shehnaz Begum, sora ei geamana Rukhsana si sora lor mai mare Itrat au fost vazute stând în fereastra casei lor pe Cromwell Road. "De multe ori ne cocoțam la fereastră și urmăream ce se întâmplă pe drum, spuse Shehnaz. "Sora mea geamana și eu aveam in jur de sapte ani, iar  Itrat avea nouă ani. Ne placea sa ne plimbam cu biciletele pe strazi, si aveam multi prieteni buni, printre cei mai buni prieteni erau tot niste gemeni. Cele trei surori trăiesc în continuare în Peterborough și se vad in mod regulat. Shehnaz, care este divorțata, are o fiică și are grija de persoanele în vârstă și cu handicap, impreuna cu sora ei geamăna, care este re-căsătorita și are cinci copii. Itrat lucrează pentru oficiul poștal, este căsătorita si are șase copii.
   6. Metal Mickey (1980-2016)
  • Steve Osborn a fost cunoscut sub numele de Metal Mickey în anii 1980 când si-a rupt ambele picioare de mai multe ori într-o serie de accidente cu motocicleta și a avut plăci și șuruburi puse. El a spus: "Am mers cu motocicleta chiar si cand aveam probleme cu piciorul!". Steve, care foloseste acum bastoane pentru a se ajuta sa mearga , trăiește în Spalding, Lincolnshire și este căsătorit. El are patru copii, dar fiul său a murit în 2012. Steve cântă la chitară cu benzi diferite și a castigat mai mult de 20.000 £ pentru Asociatia Nationala a Motocicliștii cu  handicap.
   7. Prieteni buni (1980-2015)
  Cei patru bărbați sunt încă buni prieteni și au fost încântați să pozeze pentru imaginea de reuniune, chiar daca era cam imposibil sa recreeze aceeasi poza ca in 1980. "M-am îmbrăcat așa timp de aproximativ patru ani și familia mea a bombănit întotdeauna că stau prea mult in baie, spune dl Medler, 47 de ani, care este căsătorit si are trei copii. ".
   8. Asistent de vanzari bijuterii (1990-2015)
  •  Vicki Gracey, a lucrat ca asistent de vânzări la un magazin de bijuterii din centrul comercial Queensgate timp de doi ani. Vicki a avut diferite  locuri de muncă în coafură și restaurante și în prezent consultant inchirieri. Ea încă trăiește în oraș, este căsătorita si are doi copii. "Sunt o persoană sociabila și am avut întotdeauna locuri de muncă care implică lucrul cu publicul", a spus ea.

  9.Prietene (1982-2013)
    
  •  Sub Guildhall, Piața Catedralei. Penny si trei surori Sarah, Louise, Carole și Juliette. În fotografia de reuniune Alison (ultima pe dreapta) a luat locul surorii ei Juliette, care a murit din pacate.
   10. David Harvey si Tim Goodman (1980-2010)
  •  Bridge Street. David Harvey a devenit șef superintendent acum pensionat. Fiul său este polițist in Londra. Tim Goodman are sase copii si este  om de afaceri de succes.

   Sursa : http://www.boredpanda.com/
  Acest proiect este fabulos, interesant si emotionant. 
   


Niciun comentariu: